כולנו יודעים עד כמה גופי התאורה, או התאורה באופן כללי תורמת לא מעט לאווירה במרחב ומהווה אלמנט דקורטיבי לכל דבר ובכל מקום. תכנון נכון של תאורה אדריכלית מצריך התייחסות למספר פרמטרים, כדי להבטיח את התאמה אל המקום, בין אם מדובר בבית ובין אם זה משרד. באילו פרמטרים מדובר?הנה סקירה של כמה מהמרכזיים שבהם:

1.      שילוב בין אור טבעי לאור מלאכותי– תכנון נכון של תאורה אדריכלית הוא כזה הבוחן את תנאי הסביבה, את האור הטבעי שבמרחב ומתאים לו את האור המלאכותי, את גופי התאורה הנדרשים כדי לספק את כמות האור הנדרשת. סביר שיהיו מספר אזורים מוארים יותר באור טבעי ואחרים פחות. לכל אזור יש להתאים את כמות התאורה המלאכותית הנכונה כדי להציע לשוהים במקום את המענה המתאים ואת מידת האור על פי הצרכים.

2.      הארת המוקדים החשובים במרחב– תכנון נכון של תאורה אדריכלית הוא גם כזה הבוחן את האלמנטים החשובים שבמרכז, את האלמנטים העיקריים בו ודואג להאיר אותם, להדגיש אותם. למשל, קיר גבס מסוגנן בסלון, המשמש כאלמנט דקורטיבי חשוב, יואר בתאורה מלאכותית, שתדגיש אותו קצת יותר מאזורים אחרים. הדבר נכון גם לגבי פינות אחרות בבית או אפילו פסלים או חפצי אמנות שונים הדורשים גם הם תשומת לב, אותה ניתן לספק באמצעות גופי תאורה.

3.      תאורה כאלמנט דקורטיבי בפני עצמו– שילוב של תאורה במרחב כחלק מיצירת עניין, יצירתיות וגם יופי הוא הדרך הנכונה. התאורה עצמה יכולה לשמש כאלמנט עיצובי בולט ואפשר למצוא כיום, במסגרת תכנון נכון של תאורה אדריכלית, גופי תאורה מרהיבים ביופיים, המעוצבים בסגנונות שונים. הם משתלבים נהדר במרחב כולו ואפשר להתאים אותם לכל סגנון עיצובי קיים ולצד אלמנטים קישוטיים נוספים שבחלל.

4.      פונקציונאליות היא מילת המפתח– מעבר לפן האסתטי, לפן העיצובי בכל הקשור לעיצוב תאורה, יש לקחת בחשבון גם את הפונקציונאליות. בשורה התחתונה, על גופי התאורה הנבחרים לספק את כמות האור הנדרשת למקום, את כמות האור שמספקת מענה לצרכים הקיימים. יש לבחור את מספר גופי התאורה הנדרש וגם להתייחס לעוצמת האור. אפשר לשלב מספר גופי תאורה שונים בעוצמות אור שונות וגם בצבעים שונים, אך יש לוודא שהעוצמה הסופית המתקבלת היא זו המתאימה למקום. כדאי לבחון מספר אפשרויות לפני שבוחרים את גופי התאורה ולבדוק מה מציע כל אחד מגופי התאורה שאותם בודקים.